CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Karlovarský kraj
Dubová 8
360 04  KARLOVY VARY

V Karlových Varech 17.05.2024


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Zajištěné tabákové výrobky

Na začátku května zajistili karlovarští celníci více než 11 000 kusů tabákových výrobků značených nesprávným způsobem a bezmála 800 kusů cigaret neznačených.

Příslušníci oddělení Dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj prováděli mimo jiné kontroly zaměřené na značení tabákových výrobků. V souvislosti se změnou sazby spotřební daně došlo ke změně tabákové nálepky, kde se označení z písmene „L“ změnilo na písmeno „Q“. 

Při kontrole na tržnici, ale i v kamenné prodejně, zajistili celkem více než 11 000 kusů tabákových výrobků značených již neplatnou tabákovou nálepkou a bezmála 800 kusů neznačených tabákových výrobků. Značná část zajištěných cigaret byla dokonce značena tabákovou nálepkou se sazbou daně a označením písmenem „G“, platnou v r. 2022. 

Obchodníci mohli tabákové výrobky s tabákovou nálepkou s nižší sazbou daně označenou písmenem „L“ skladovat či prodávat do konce dubna. Od začátku května je možné skladovat a prodávat pouze tabákové výrobky s novým označením písmenem „Q“, se správnou výší spotřební daně. 

Zajištěné cigarety budou zničeny pod celním dohledem. Zjištěná porušení kontrolovaných subjektů budou celníci dále řešit ve správním a daňovém řízení.



nprap. Lenka Havelková
tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky