CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad Praha Ruzyně
Aviatická 12/1048
160 08 Praha 6

V Praze 04.03.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad Praha Ruzyně

Zadrženo 40 kg tabáku do vodní dýmky

V pondělí 2. března v dopoledních hodinách odhalili celníci na letišti Václava Havla v Praze Ruzyni ve dvou příručních zavazadlech velké množství tabáku do vodní dýmky, které dovážel 21 letý cizinec cestující na pravidelné lince Baku - Praha.

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Pašerákova zavazadla nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo velké množství podezřelých předmětů, které byly v útrobách dvou látkových tašek. Při vlastní fyzické kontrole zavazadel nalezli 40 kusů obchodního balení tabáku do vodní dýmky různých příchutí, které nebyly označeny českou tabákovou nálepkou.

Celkem bylo nalezeno 40 kg tabáku do vodní dýmky. Únik na cle a daních, který teď budou celníci po muži vymáhat, vyčíslili na více než 94 tisíc korun. 

Cizinec byl předán Policii ČR s návrhem na sdělení obvinění pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné platby.     

V poslední době řešili celníci na Letišti Václava Havla dva obdobné případy, kdy se cizinci snažili provést několik desítek kartónů cigaret, které nebyly rovněž označeny českou tabákovou nálepkou. 


kpt. Ing. Šárka Miškovská
Tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně
tel: +420 261 331 035
mobil: +420 602 490 784
e-mail: s.miskovska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky