CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 27.05.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Kontrolní akce BRNO

        Stovky zkontrolovaných vozidel a statisíce zajištěných neznačených cigaret jsou výsledkem kontrolní akce jihomoravských celníků na silnicích, dálnicích a rychlostních komunikacích v působnosti Celního úřadu pro Jihomoravský kraj.

        Od pátečního odpoledne až do pondělního rána se uskutečnila rozsáhlá kontrolní akce celního úřadu pod názvem BRNO. Cílem bylo omezit daňové úniky v oblasti nelegálního obchodu s výrobky zatíženými spotřební daní a s omamně psychotropními látkami. Ke kontrolní činnosti měli celníci k dispozici speciální techniku jako např. nové technologické vozidlo s výsuvnou světelnou rampou, která usnadní kontroly i v nočních hodinách nebo velkokapacitní mobilní rentgen. Součástí kontrolních hlídek byl také psovod se služebními psy specializovanými na vyhledávání tabáku, zbraní a drog.

        Krátce před páteční půlnocí hlídka celníků zastavila ke kontrole dodávkové vozidlo s českou poznávací značkou. Vzhledem k tomu, že řidič nespolupracoval, celníci podrobili vůz důkladné prohlídce. V nákladovém prostoru našli kartonové krabice plné cigaret s běloruskými kolky (celkem 360 200 kusů – 1801 kartonů). Únik na spotřební dani byl vyčíslen přibližně na 800 000 korun. Případ byl předán k dalšímu řízení.

        V rámci kontrolní akce, která trvala nepřetržitě 60 hodin, a do níž se zapojilo 60 příslušníků celní správy, bylo zkontrolováno více než 970 tuzemských i zahraničních vozidel.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky