CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Jihomoravský kraj
Koliště 17
602 00 Brno

V Brně 08.04.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Jihomoravský kraj

Nelegální výrobce a distributor

        Výrobní zařízení, stovky litrů alkoholu, více než tisíc kusů neznačených cigaret a nefunkční samopal zajistili jihomoravští celníci při domovní prohlídce na Hodonínsku.

        V pondělí v rámci přípravného trestního řízení celníci na základě příkazu Okresního soudu v Hodoníně zrealizovali prohlídku rodinného domu a osobního automobilu. Případem podezření z nelegální výroby a distribuce alkoholu se zabývali již několik předešlých měsíců.

        Ve sklepních prostorách a garáži domu celníci našli 800 litrů lihovin uskladněných v barelech, PET lahvích a skleněných lahvích, zařízení pro výrobu lihu, 1 280 kusů neznačených cigaret a nefunkční samopal.

        Z lihovin celníci odebrali vzorky pro posouzení v celně-technické laboratoři, aby bylo možné zjistit, zda byly vyrobeny v zajištěném destilačním zařízení nebo do nich byl přimíchán líh z jiného zdroje. V případě cigaret celníci prověří, zda se nejedná o padělky, vzhledem k tomu, že nebyly opatřeny tabákovou nálepkou (kolkem). Samopal, ke kterému majitel neměl žádné doklady, bude podroben expertize, která ověří možnost opětovného obnovení funkčnosti.

        Kromě propadnutí zboží a doměření dlužné spotřební daně hrozí majiteli zajištěných věcí obvinění až ze tří trestných činů, za které mu může být uložen trest odnětí svobody až na tři roky.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CÚ pro Jihomoravský kraj
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky