CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Karlových Varech 08.10.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Celníci odhalili tajné sklady plné nelegálního zboží

 

Na konci minulého týdne karlovarští celníci při kontrole v areálu tržnice Asia Dragon Bazar Svatý Kříž v obci Cheb – Háje zajistili téměř 17 tisíc kusů neznačených cigaret a více než 4 tisíce kusů pirátských CD nosičů a padělků obuvi, textilu a hodinek neoprávněně označených ochrannými známkami renomovaných výrobců. Dále zajistili samostatná loga označení různých ochranných známek určená k zhotovování padělků formou nalepení, nažehlení, přišití či mechanického připnutí. Hodnota zajištěného zboží byla vyčíslena částkou dosahující téměř 49 miliónů korun.

Při akci BLUDIŠTĚ celníci na základě příkazu soudce provedli prohlídky vytipovaných prostor v areálu tržiště.  Za prodejními prostory objevili utajeně zbudované důmyslné skrýše a sklady se skrytým vstupem a propracovaným otvíracím mechanismem. Vstup do tajných skladů byl možný pouze úzkými skrytými průlezy. Jeden z nich se podařilo najít a otevřít vsunutím hřebíku do malého otvoru, kterým se aktivoval otvírací mechanismus. Odhalené sklady byly plné nelegálního zboží, které bylo srovnané dle jednotlivých značek. 

Zboží bylo zajištěno a na případu se dále pracuje. Za přečiny porušení práv k ochranné známce a jiným označením, porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi a porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, hrozí pachatelům trest odnětí svobody, zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.


nprap.Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky