CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Karlových Varech 05.11.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Karlovarský kraj

Prodejci chebské tržnice Dragon jsou nepolepšitelní

Pracovníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj opakovaně kontrolovali v minulých dnech prodejní stánky areálu tržnice Asia Dragon Bazar v obci Cheb – Svatý Kříž. Zaměřili se především na dodržování práv duševního vlastnictví.

V úterý 29. října zde celníci zajistili padělky textilního zboží - hodinky, brýle a galanterní zboží v hodnotě téměř osm set tisíc korun.
Dva dny na to při další kontrole zajistili opět padělky, a to 124 kusů opasků a peněženek v celkové hodnotě téměř šest set tisíc korun.
V pátek 1. listopadu celníci zabavili ze stejných důvodů více než 2 800 kusů CD a DVD nosičů se záznamem, tentokrát v celkové hodnotě zboží převyšující jeden milion dvě stě tisíc korun.

V některých případech se zboží nacházelo přímo v prodejním místě, jindy bylo umístěno v dřevěných uzamykatelných pultech, které se nacházely mimo prodejní místo a jsou otevírány jen při prodeji, kdy kupující projeví zájem o konkrétní zboží.

Celníci zajistili zboží v celkové hodnotě více než dva a půl milionu korun a případy byly předány k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.


nprap.Lenka Havelková
zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj
tel: +420 353 248 244
mobil: +420 725 808 036
e-mail: l.havelkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky