CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 16.07.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Celníci si posvítili na nelegální zahraniční pracovníky

Pardubičtí celníci úspěšně zasáhli proti nelegální zaměstnanosti v regionu Pardubického kraje. Během jednoho týdne se jim podařilo odhalit několik desítek zahraničních dělníků, kteří neměli patřičné doklady k zaměstnání  v tuzemsku.

Včera prověřovali staveniště na Chrudimsku a zjistili, že zaměstnavatel osmi ukrajinských státních příslušníků a dvou dělníků z Maďarska nesplnil oznamovací povinnost ke krajské pobočce úřadu práce, čímž porušil předpisy o zaměstnanosti na území České republiky.

Ve druhém červencovém týdnu pak byli kontroloři pardubického celního úřadu ještě úspěšnější. Na staveništi v Pardubicích totiž pracovalo nelegálně 36 slovenských dělníků, dva cizí státní příslušníci byli z Polska a dva z Francie. Jejich zaměstnavatel rovněž nesplnil oznamovací povinnost k příslušnému úřadu práce.

Celní správa předala případy královehradeckému inspektorátu práce k dalšímu šetření. Firmám, které se takto provinily proti zákonu o zaměstnanosti, hrozí pokuta ve výši až 100 tisíc korun.

Pardubičtí celníci provedli od začátku roku celkem 33 kontrol se zaměřením na zaměstnávání cizinců, z toho 20 jich bylo s pozitivním výsledkem.     


por. Ing. Tomáš Culek
Zástupce tiskového mluvčího
Celního úřadu pro Pardubický kraj 
tel: +420 466 797 312
mobil: +420 720 749 822
e-mail: t.culek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky