CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Pardubický kraj
Palackého 2659
530 02    Pardubice

V Pardubicích 18.03.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Pardubický kraj

Trestně stíhaná žena pašovala léky na výrobu drog

V minulých dnech pardubičtí celníci odhalili další případ pašování několika tisíc tablet léku, který lze zneužít k výrobě pervitinu.

Při kontrole vlaku jedoucího z Polska do ČR si hlídka vytipovala dvě ženy a jednoho muže české státní příslušnosti. V útrobách svých zavazadel tyto osoby ukrývaly celkem 5 712 tablet léku Cirrus. K jejich vlastnictví se nakonec přiznala 29letá žena. V její kabelce celníci našli také gram pervitinu. Zadržené osoby u sebe měly rovněž elektrický paralyzér, kladivo na rozbíjení oken a teleskopický obušek. Celníci dále zjistili, že 29letá žena je trestně stíhaná a byl na ni vydán zatykač, a to i s působností na územní cizího státu. Dále se prokázalo, že muž předložil občanský průkaz, který mu nepatřil.

Za trestný čin neoprávněného dovozu prekursorů určených k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky hrozí pachateli až pětiletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

Za dobu jednoho měsíce pardubičtí celníci evidují již druhý případ, kdy ženy pašovaly tisíce tablet zakázaných medikamentů. Koncem února je těhotná ukrývala v potravinách a pod dětským oblečením. Vůbec poprvé však zadrželi osobu, na kterou byl vydán zatykač a osobu, která se prokazovala doklady někoho jiného.


por. Ing. Václav Kánský
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Pardubický kraj 
tel: +420 466 797 313
mobil: +420 602 370 384
e-mail: v.kansky@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky