CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Středočeský kraj
Washingtonova 11
110 00 Praha 1

V Praze 18.09.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Středočeský kraj

V mezinárodním expresu objevili středočeští celníci pašované cigarety

Při pondělní kontrole mezinárodního expresu Detvan objevili středočeští celníci 72.000 kusů nezdaněných cigaret. Do vlaku jedoucího ze Slovenska do Prahy přistoupila hlídka celníků v Kolíně. Než vlak stačil dojet do Úval, odhalili středočeští celníci ve dvou kupé čtyři kufry napěchované pašovanými cigaretami značky MINSK, NZ BLACK a NZ GOLD.
V prvním kupé seděli tři muži, kteří shodně tvrdili, že oba kufry umístěné nad jejich hlavami nejsou jejich. Zavazadla musela být otevřena za přítomnosti nezúčastněné osoby (průvodčího). V tuto chvíli, ale z jiného kupé vyběhli dva muži, kteří začali utíkat z kontrolovaného vagónu napříč vlakem. Za pomoci cestujících, kteří byli schopni muže popsat je celníci po chvíli dostihli. V jejich kupé celníci objevili další dva kufry plné cigaret značky MINSK.
Všech pět zadržených mužů bylo slovenské státní příslušnosti a navzájem se znali.
Celkem tak bylo nalezeno 3.600 krabiček cigaret. Únik na spotřební dani byl předběžně vyčíslen na 162.000 Kč. Cigarety byly zajištěny a bylo zahájeno trestní řízení o krácení daní a porušení předpisů o nálepkách k označení zboží. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Zboží bude zničeno pod celním dohledem a muži budou muset uhradit spotřební daň.


por. Yvona Matějková
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Středočeský kraj
tel: +420 261 334 680
mobil: +420 720 748 300
e-mail: y.matejkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky