CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 15.04.2010


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Brněnští celníci dostihli pachatele

    Prodejce na útěku, podezřelého z nabídky a prodeje padělaného zboží, zadrželi včera před polednem celníci na tržnici v Olomoucké ulici 65 v Brně.

    Při příjezdu do areálu tržnice příslušníci mobilního dohledu Celního úřadu Brno zpozorovali osobu, která se snažila urychleně opustit a uzamknout prostor kontejneru využívaného jako prodejní místo. Celníci se pokusili zkontrolovat její totožnost a vyzvali ji k umožnění kontroly. Osoba však ani po opakovaných zákonných výzvách neuposlechla a kladla aktivní odpor s cílem zamezit přístupu do kontejneru. Vzhledem k její vzrůstající agresivitě musely být použity donucovací prostředky a následně i pouta k omezení pohybu na nezbytně nutnou dobu.

    Otevřený kontejner celníci podrobili důkladné kontrole. Nacházelo se v něm větší množství zboží označeného ochrannými známkami. Jednalo se především o textil, tašky, opasky apod. V případě, že by se jednalo o originály, celková hodnota zboží by činila více než jeden milión korun. K případu byl přivolán policejní orgán Celního ředitelství Brno, který případ převzal a po shromáždění důkazního materiálu celou věc i s podezřelou osobou předal Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání.

  

 


kontejner_(converted).wmv


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 261 332 225
mobil: +420 602 217 615
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky