CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 21.03.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci opět zajišťovali padělky v Hatích

        Zboží označené ochrannými známkami světových výrobců v hodnotě téměř tří milionů korun zajistili celníci v pátek odpoledne v tržnici na CHINA TOWN v Hatích.

        Ve spolupráci se zástupcem držitele ochranných známek kontrolovali brněnští celníci prodejní stánky v tržnici na CHINA TOWN v Hatích nedaleko Znojma.  Při kontrole bylo zjištěno, že na některých místech je zcela otevřeně nabízeno zboží podezřelé z porušování některých práv duševního vlastnictví, které bylo označeno logy např. LEGO, CARS, LACOSTE, ED HARDY a dalšími. Jednalo se o hračky, textil, obuv a opasky, ale také CD a DVD nosiče se záznamem. Byly objeveny také dva tajné úkryty. Jeden se nacházel za dvojitou stěnou a obsahoval textil, druhý byl v prodejním pultu zaplněný CD a DVD nosiči.

        Celníci zajistili celkem 1.732 kusů zboží. Prodejní hodnota originálů byla vyčíslena přibližně na 2.932.000 korun. Za užívání nekalých obchodních praktik dle zákona o ochraně spotřebitele hrozí pachatelům ve správním řízení až pětimilionová pokuta.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky