CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 05.12.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Celníci zlikvidovali padělatelskou dílnu nedaleko Hatí

        Stovky kusů padělaného zboží, dílnu plnou strojů v provozu i jejich majitele objevili na konci minulého týdne celníci ve Chvalovicích v blízkosti nechvalně známé tržnice v Hatích.

        Na základě poznatků vlastní pátrací činnosti celníci již na jaře zjistili první informace o možné nelegální výrobě „značkového zboží“. Na podzim požádali Okresní soud ve Znojmě o vydání příkazu k domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor.

        Minulý čtvrtek došlo k realizaci rozpracovaného případu. V ranních hodinách začala prohlídka rodinného domu ve Chvalovicích a současně dvou stánků v tržnici. V domě byly přítomny čtyři osoby vietnamské státní příslušnosti. Ve sklepních prostorách celníci našli sedm automatických vyšívacích strojů s paměťovými kartami, které byly spuštěny, zažehlovací stroj, rám na sítotisk, rámečky se šablonami na sítotisk a množství textilu již opatřeného logy ochranných známek.

        Jeden z přítomných Vietnamců se přiznal k vlastnictví strojů, byl také nájemcem rodinného domu a dvou stánků v tržnici. Tam celníci zajistili další padělané zboží. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 1 200 000 korun.

        Pachateli hrozí trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Za uvedený čin mu hrozí propadnutí zboží, zákaz činnosti a trest odnětí svobody až na dva roky.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky