CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 19.09.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Čtyři a půl kila marihuany v taxíku

        Téměř čtyři a půl kilogramu marihuany objevili celníci ve vozidle taxislužby nedaleko Humpolce.

        V pátek v pozdních večerních hodinách kontrolovala hlídka mobilního dohledu jihlavského celního úřadu vozidla na nájezdu na dálnici D1 u Humpolce ve směru na Brno. Ke kontrole byl vytipován vůz taxislužby WV Passat combi. Osádku tvořili dva muži – český řidič a vietnamský spolujezdec. Na výzvu celníků řidič otevřel zavazadlový prostor, ve kterém se nacházel větší cestovní kufr. Dle výpovědi řidiče patřil zákazníkovi.

        Celníci proto vyzvali spolujezdce, aby zavazadlo otevřel. Ten to však ani po opakované výzvě neučinil. Hlídka zavazadlo otevřela a zjistila, že se uvnitř nachází čtyři zatavené plastové sáčky. Po otevření jednoho z nich byl jasně patrný zápach marihuany. V sáčcích se nacházela sušená rostlinná hmota nápadně připomínající konopí v celkovém množství 4 395 gramů.

         Na místo byla přivolána Policie ČR, která případ převzala. Cizinci hrozí obvinění z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a může být potrestán peněžitým trestem a případně i trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky