CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 09.09.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Další padělatelská dílna na jižní Moravě

        Padělatelskou dílnu, distribuční sklad a více než stovku pytlů podezřelého zboží objevili celníci včera v Brně.

        Ve čtvrtek ráno začala závěrečná fáze realizace případu s pracovním názvem „Eden“ zahájená pro podezření z nelegální výroby a distribuce „značkového“ zboží, které se měla dopouštět skupina osob Vietnamských státních příslušníků. Se soudními příkazy k prohlídkám celníci zasáhli na třech místech současně. Jednalo se o dva rodinné domy v Brně – Slatině a jeden v Brně – Líšni.

        Ve sklepních prostorách domu v Líšni byla ukryta dílna, ve které se textilní zboží označovalo štítky, nažehlovala a vyšívala se loga. Celníci zde zajistili automatický vyšívací stroj, dva šicí stroje, dva nažehlovací stroje, větší množství štítků, nášivek a nažehlovacích šablon, ale také již zhotovené zboží. V jednom z domů ve Slatině, který sloužil jako sklad, celníci našli velké množství textilu připraveného k distribuci a krabice plné nášivek. V konečném součtu se jednalo o více než 6 000 kusů zboží, přičemž prodejní hodnota originálů by přesáhla šest milionů korun.

        Při kontrolách celníci zadrželi šest osob – pět mužů a jednu ženu, státní příslušníky Vietnamu. Jeden z mužů se pokusil o útěk, další  neměl platné povolení k pobytu, a proto bude vyhoštěn. Ještě téhož dne byly všechny osoby předány Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky