CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 18.08.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Padělky na silnici i v tržnici

        Podezřelé motorové pily, kabelky, peněženky a šátky v hodnotě více než šest milionů korun zajistili pracovníci celních úřadů v působnosti brněnského celního ředitelství.

        V úterý večer jihlavští celníci zastavili vozidlo Mitsubishi Galant s českou poznávací značkou v obci Osová Bítýška. Prvotní kontrolou vozu zjistili, že osádka – dva Slováci převáží několik motorových pil. Vzhledem k důvodnému podezření, že by se mohlo jednat o padělky, převezli celníci vozidlo na Celní úřad Jihlava k důkladné prohlídce. Při ní bylo zajištěno 16 motorových pil označených stejným nebo zaměnitelným způsobem s provedením ochranné známky a průmyslových vzorů společnosti Andreas Stihl AG & Co. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 336 000 korun. Zástupce majitele práva byl vyzván k vypracování odborného vyjádření.

         Ve středu pracovníci znojemského celního úřadu namátkově kontrolovali prodejní místa v tržnici China Town v Hatích. Zaměřili se především na dodržování zákona o ochraně spotřebitele a zamezení nabídky padělaného zboží. Při kontrole si všimli pootevřeného stánku, v němž nikdo nebyl. Uvnitř na policích se však nacházelo zboží označené ochrannými známkami.  Celníci na místě zajistili 181 kusů zboží s logy luxusních značek. Jednalo se především o kabelky, peněženky a šátky. Přibližná prodejní hodnota originálů by činila 5 730 000 korun.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky