CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 18.04.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Rakušan převážel padělky, za tři dny byl odsouzen

        Celníci zadrželi na dálnici D1 rakouského občana v autě plném padělků. Ve zkráceném trestním řízení byl ještě v témže týdnu pravomocně odsouzen.

        V úterý odpoledne brněnští celníci kontrolovali vozidla na dálnici D1 na odpočívadle „Devět křížů“.  Při kontrole si všimli projíždějícího plně naloženého vozu Fiat Marea kombi s rakouskou státní poznávací značkou. U sjezdu z dálnice na Ostrovačice se jim podařilo vůz zastavit. Osádku vozu tvořily dvě osoby – Rakušan a Ind. Celníci zkontrolovali převážený náklad, který tvořilo převážně textilní zboží a obuv označené ochrannými známkami. Podle vyjádření zástupců majitelů ochranných známek se jednalo o padělky. Prodejní hodnota originálního zboží by činila přibližně 880.000 korun.

        Případ převzali pracovníci z Celního ředitelství Brno a zahájili zkrácené trestní řízení. Rakušan přiznal, že zajištěné zboží koupil v tržnici „Sapa“ v Praze a chtěl ho prodávat na „bleším trhu“ ve Vídni. Dále uvedl, že věděl, že se nejedná o originály, protože cena by byla několikanásobně vyšší.  Se souhlasem státního zástupce byl muž zadržen a umístěn do cely předběžného zadržení.

         Na základě rozhodnutí soudu byl muž v pátek odsouzen a byl mu udělen trest propadnutí zboží a vyhoštění na 48 měsíců.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky