CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Brně 10.10.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Brno

Spodní prádlo za miliony

        Tisíce kusů padělků spodního prádla označeného logem DOLCE&GABBANA v hodnotě téměř 16 milionů korun se podařilo včera zajistit brněnským celníkům.

        V neděli kontrolovali příslušníci brněnského celního úřadu vozidla na rychlostní silnici R52 ve směru na Mikulov. V dopoledních hodinách zastavili ke kontrole nákladní vozidlo IVECO EUROCARGO s polskou imatrikulací. Vůz řídil Ital, který uvedl, že převáží textilní zboží z Polska do Itálie.  

        Po otevření ložného prostoru celníci vybrali jeden z kartonů a zkontrolovali jeho obsah. Uvnitř se nacházely pánské slipy s ochrannou známkou DOLCE&GABBANA. Z důvodu podezření, že by mohlo jít o padělky, prověřili kompletně celý náklad. Zjistili, že se ve voze nachází celkem 13 742 kusů pánského spodního prádla. Prodejní hodnota originálů by činila přibližně 15 949 000 korun.

        Celníci proto neprodleně vyrozuměli zástupce majitele ochranné známky, který jim následně potvrdil, že se skutečně jedná o padělky. Z tohoto důvodu byl náklad zajištěn a osoba zadržena. Po nezbytných úkonech trestního řízení celníci případ předali Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání a řidič skončil v cele předběžného zadržení. Cizinci hrozí obvinění z trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením.


por. Mgr. Lada Temňáková
Tisková mluvčí CŘ Brno
tel: +420 545 549 205
mobil: +420 602 217 615
fax: +420 545 573 526
e-mail: l.temnakova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky