CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 27.07.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Hradec Králové

Celníci zřídili online formulář pro získávání informací o nelegálních aktivitách

     Celníci zavedli nový způsob komunikace s veřejností. V případě, že bude mít kdokoliv podezření, že jsou na internetu páchány nelegální aktivity, může celníkům tuto skutečnost rychle a jednoduše sdělit prostřednictvím „Formuláře pro předání informací Celní správě České republiky“. Vlastní odkaz je umístěn na internetových stránkách www.celnisprava.cz v menu Kontakty v sekci Referát internetové kriminality.
    
     Samotné vyplnění formuláře nezabere oznamovatelům mnoho času. Vyplní pouze dvě povinné položky: kde se s nabídkou setkali (internetový odkaz nabídky) a volnou formu sdělení informace. Kontaktní údaje nejsou povinné, formulář může oznamovatel odeslat anonymně; pokud je však vyplní, obdrží od celníků zpětnou vazbu - jak s poznatkem naložili.

     Přestože je formulář primárně určen pro sdělení o nelegálních aktivitách na internetu, veřejnost ho může využít i pro další zjištění nelegálních aktivit ve vztahu ke kompetencím celní správy. Pokud by se stalo, že se získané informace nebudou vztahovat k působnosti celní správy, v „Koši“ neskončí. Celníci je předají k vyřízení příslušným orgánům.  

por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CŘ Hradec Králové
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky