CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 03.02.2012


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Olomoučtí celníci zadrželi nelegálně přepravované cigarety

Téměř 60 tisíc kusů cigaret zajistili celníci olomouckého celního ředitelství v jednom z vozidel, když prováděli kontroly na silnici ve směru Hranice – Olomouc.
 
Ve středu 1. února zastavili olomoučtí celníci vytipované osobní vozidlo s českou poznávací značkou. Dvě osoby ukrajinské národnosti, které tvořily osádku, převážely na zadních sedadlech i mezi nimi větší množství zavazadel. Při důkladné kontrole vnitřního prostoru našli celníci v igelitových taškách a v podlaze auta bezmála 60 tisíc kusů cigaret s ukrajinskými kolky. Daňový únik byl předběžně vyčíslen na více než 200 tisíc korun.

Celníci zboží i vozidlo zajistili. V případě, že řidič neprokáže zdanění, hrozí mu sankce propadnutí, či zabrání zboží a zároveň po něm celní správa vymáhá zaplacení spotřební daně.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy olomoučtí celníci zabránili nelegální přepravě takového zboží na území ČR.  Za loňský rok zajistili při silničních kontrolách téměř 200 tisíc kusů cigaret a zabránili tak daňovému úniku, předběžně vyčíslenému na 500 tisíc korun.

Celní ředitelství má k dispozici fotodokumentaci.

por. Bc. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: +420 585 111 207
mobil: +420 724 434 404
fax: +420 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky