CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 24.03.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ostrava

A opět cigarety bez kolku

    Necelých 402.000 kusů cigaret našli celníci v obci Havířov.

    Pracovníci mobilní skupiny Celního ředitelství Ostrava prováděli pravidelnou rutinní kontrolu. V danou chvíli se nacházeli u garáží v obci Havířov, kde je zaujal muž, který manipuloval s plastovými kanystry. Tyto přenášel z osobního vozidla do garáže, kde měl otevřená vrata. Hlídka za nimi spatřila krabice a pytle.

    Při bližším ohledání prostoru a zboží, které se nacházelo uvnitř, celníci našli 401.800 kusů cigaret různých značek (VICEROY RED, FEST červené, modré, MINSK CITY, MINSK CAPITAL A JING LING), a to bez platné tabákové nálepky. Cigarety byly uschovány v kartonových krabicích, které byly potištěny nápisy v azbuce, a v igelitových pytlích. Kanystry, které muž přenášel do garáže, byly prázdné a zapáchaly po lihovinách. O uskladněných cigaretách údajně nic nevěděl, jen si tam po dohodě s majitelem uložil své věci.

    Vybrané výrobky byly skladovány bez dokladu, nebylo prokázáno jejich zdanění ani způsob jejich oprávněného nabytí za ceny bez daně. Výše uvedeným jednáním byl porušen zákon o spotřebních daních.

    Prodejem těchto cigaret by stát přišel na daních o více jak 800.000 korun. Zboží bylo zajištěno a umístěno v celním skladu.

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CŘ Ostrava
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky