CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 25.10.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Celníci našli podlahu a lůžko z cigaret

Důmyslně ukryté zásoby nelegálních cigaret odhalili příslušníci Celního ředitelství Plzeň při páteční prohlídce provozovny v Železné Rudě. Objekt v centru obce byl využíván částečně jako prodejna a z části sloužil k bydlení provozovatele.
 Pod podlahou a v krabicích místo matrace v posteli objevili při domovní prohlídce provozovny celkem 128.800 kusů (6.440 krabiček) nezdaněných cigaret převážně pocházejících z Ukrajiny. Jednalo o značky Classic, LM a Marlboro.
 Úkryt pod podlahou byl pro skladování cigaret speciálně vybudován. Podlaha o rozměrech 2x3 metry byla vyvýšena asi o 30 cm, a vznikl tak prostor pro ukrytí značného množství zboží. Po celé ploše byly rozloženy kartony cigaret.
 Další úkryt vypadal jako lůžko. Pod napínacím prostěradlem však nebyla matrace, ale krabice s cigaretami.
 Kromě cigaret zajistili v objektu také 87 lahví nelegálních lihovin bez kontrolní pásky.
 Únik na spotřební dani ze zajištěného zboží činí téměř 300 tisíc korun.
 Prohlídku provozovny příslušníci oddělení Odhalování celních a daňových podvodů provedli na příkaz Okresního soudu Klatovy na základě zjištěných poznatků a důvodného podezření, že v prodejně dochází ke skladování a prodeji nelegálního zboží.
 Provozovatel prodejny – padesátiletý vietnamský státní příslušník je podezřelý z trestných činů porušení práv k ochranné známce a jiným označením a z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. 

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky