CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 25.02.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Chebští celníci se stále setkávají s pokusy o dovoz zboží podezřelého z padělků

    V dovážených kontejnerových zásilkách z Číny zajistili v tomto týdnu chebští celníci další zboží, které by mohlo porušovat práva renomovaných výrobců a jehož prodejem by mohlo dojít k protiprávnímu klamání spotřebitelů. Ve čtyřech případech dováženého módního zboží tak byla zmařena škoda způsobená majitelům práv duševního vlastnictví případným uvedením zboží na trh. Vzhledem k vysokým prodejním cenám výrobků módních značek byla celková škoda vyčíslena v částce přesahující 90 milionů korun.

Mezi dováženým módním zbožím zjistili celníci

  • sluneční brýle, které ve svém vzhledu zahrnovaly prvky zaměnitelné s designem renomovaných značek „FERRARI, ARMANI, BURBERRY“,
  • dámské kabelky zpracované podle vzorů luxusní značky „BURBERRY“, a dále
  • dámskou obuv a oděvy podezřelé z padělání kolekce módní značky „TOMMY HILFIGER“ a značky „LEVI STRAUSS“.
  • Pravděpodobné padělky byly zajištěny. Za účelem uplatnění potřebných opatření k ochraně práv duševního vlastnictví byli kontaktováni příslušní držitelé práv k ochranným známkám.

        Od začátku tohoto roku zjistili příslušníci Celního úřadu Cheb obdobné nedostatky již v 16 kontejnerových zásilkách. Dosavadní výsledky prozatím poukazují na mírný nárůst případů dovozu oproti předchozímu roku, přičemž nejčastějším artiklem podezřelých dovozů jsou výrobky označované zn. „BURBERRY“.

     

    Bc. Pavel Polanka
    zástupce tiskové mluvčí CŘ Plzeň
    tel.:   377 204 180
    e-mail: 
    p.polanka@cs.mfcr.cz


    Skočit na začátek stránky