CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 13.05.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Německý turista oznámil koupi nelegálních cigaret

Ve stánku na tržnici Asia Central Bazar v centru Chebu zajistila Taktická mobilní skupina Celního ředitelství Plzeň 10.540 kusů nelegálních cigaret a 925 kusů padělků textilního zboží a obuvi. Hodnota zajištěného zboží byla odhadnuta na 3,7 milionu korun. Únik na spotřební dani z tabákových výrobků činí 33 tisíc korun.
 Zajímavý je u tohoto případu především způsob, jak bylo zboží odhaleno. 
 Německý turista si nakoupil v uvedeném stánku 3 kartony cigaret značky Pall Mall. Jejich kvalita byla natolik špatná, že se německý občan rozhodl nákup padělaných cigaret oznámit na služebně Městské policie v Chebu. Policie kontaktovala celní správu, která ihned provedla v označeném stánku kontrolu.
 Vietnamská prodejkyně se před celníky zamkla do skladu, který byl součástí stánku. Ze skladu se ozývalo volání o pomoc dvou německých zákaznic, které byly ve skladu s prodejkyní uzamčeny. Za asistence policie se podařilo zákaznice ze skladu vysvobodit. Uvedly, že prodejkyně je nutila, aby zůstaly ve skladu a byly potichu.
 Ve skladu bylo nalezeno výše uvedené zboží, jehož držení bude kvalifikováno minimálně jako správní delikt. Na zboží se v současné době zpracovávají odborné posudky. Cigarety Pall Mall jsou opatřeny pravděpodobně falešným českým kolkem a další značky cigaret jsou zcela bez kolků nebo s ukrajinskými kolky.
 
Foto: nekvalitní cigarety zakoupené ve stánku

por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky