CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Plzni 13.01.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Plzeň

Neobvyklou dražbu pořádá CÚ Karlovy Vary

Dražba movitých věcí se uskuteční dne 29.1.2011 na Celním úřadu Karlovy Vary. Předmětem dražby je stádo skotu o počtu 9 kusů. Stádo bude draženo v rámci daňové exekuční dražby.
Celní správa vymáhá v rámci tzv. dělené správy nezaplacené pokuty uložené i jinými státními organizacemi. V tomto případě dlužník nezaplatil pokutu uloženou krajskou veterinární správou a ta následně předala nedoplatek k vymáhání karlovarskému celnímu úřadu. Ten učinil veškeré kroky k vymožení dlužné částky, ale zjistil, že jediným majetkem dlužníka je stádo skotu.
V současné době je stádo v péči zemědělce, který se o skot dočasně stará. Zájemci o dražbu si mohou zvířata prohlédnout ve dnech před konáním dražby po telefonické domluvě. Doposud této možnosti využili pouze čtyři zájemci. Veškeré kontakty a informace jsou uvedeny v dražební vyhlášce zveřejněné na webových stránkách Celní správy ČR nebo na úřední desce Celního úřadu Karlovy Vary.
V případě nevydařené dražby celého stáda se budou se dražit jednotlivé kusy skotu. Vyvolávací cena stáda stanovená znaleckým posudkem činí bezmála 107 tisíc korun, přičemž nejnižší podání za celé stádo je 35.649,- korun.
 

 


por. Mgr. Jitka Blahutová
Tisková mluvčí CŘ Plzeň
tel: +420 377 204 125
mobil: +420 724 060 305
fax: +420 377 326 130
e-mail: j.blahutova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky