CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 10.11.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Praha

Do konce roku je potřeba dokolkovat lihoviny

    Blíží se konec přechodného období, kdy se na trhu mohou objevovat kolkované i nekolkované lihoviny pocházející z inventarizovaných zásob. Od 1. ledna 2006 se smí prodávat a skladovat pouze lihoviny značené kontrolní páskou (kolkem).

    Obchodníci a prodejci, kteří do konce roku nestihnou doprodat zásoby zinventarizovaných nekolkovaných lihovin, mají ještě možnost provést tzv. dokolkování. Jak postupovat ?

· Prodejci se mohou zaregistrovat u příslušného celního ředitelství, na místně příslušném celním úřadě si objednat vlastní kolky a následně provést označení lihu na schváleném místě.

· Dokolkování mohou obchodníci provést sami nebo prostřednictvím smluvně zajištěné osoby, jíž předají vlastní kontrolní pásky se svým evidenčním kódem.

    Doznačení lihu je třeba uskutečnit do 31. prosince 2005 a týká se samozřejmě jen těch lihovin, které byly řádně uvedené v inventurním seznamu k 1.7.2005, jenž obchodníci s lihovinami odevzdali celníkům.

    Podrobné informace k postupu při dokolkování lihovin poskytnou příslušné celní úřady. Informace jsou dostupné také na internetových stránkách celní správy  www.cs.mfcr.cz.

    V zájmu včasného vyřízení veškerých formalit k registraci a objednávce kolků je důležité, aby se obchodníci v této věci obrátili na celní úřady co nejdříve.


Zdeněk Málek
Tiskový mluvčí CŘ Praha
tel: 261 334 293
mobil: 604 290 443
fax: 224 228 758
e-mail: z.malek@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky