CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 20.12.2009


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci zajistili padělky a nebezpečnou zábavní pyrotechniku

„Severočeští“ celníci ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie provedli o víkendu na tržnici u OD PEMA v obci Petrovice na Ústecku kontrolní akci zaměřenou na ochranu spotřebitele.

Výsledkem této společné akce bylo nejen zajištění plagiátů převážně textilních výrobků a hraček, ale i nebezpečné zábavné pyrotechniky.

V kontrolovaných prodejních stáncích celníci zajistili 241 kusů nosičů s filmovou a hudební produkcí, 82 kusů textilních výrobků (svetry, trička, mikiny, batohy, fotbalové dresy, šály, čepice) a 130 kusů hraček a stavebnic. Celková škoda způsobená majitelům dotčených ochranných známek by v případě prodeje činila 325.080 korun.

Dále objevili 546 balení nebezpečné zábavní pyrotechniky II. a III. třídy, mnohé s prošlým datem spotřeby. Kontroloři okamžitě informovali policejního pyrotechnika. Ten se neprodleně dostavil na místo, nebezpečnou pyrotechniku převzal a následně zabezpečil její řádné uložení. Prošlá doba spotřeby může přitom ohrozit zdraví spotřebitele. Nemusí fungovat podle návodu a například vybuchnout ve chvíli, kdy se k ní člověk přiblíží v domnění, že je nefunkční.

 

 


por. Jiří Nejedlý
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 216
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky