CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 04.07.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Alarmující výsledky kontrolní akce

V posledním červnovém týdnu provedli severočeští celníci v rámci celostátní kontrolní akce „Gastro IV“ ve svém regionu více než dvě desítky kontrol předem vytipovaných provozoven. Zaměřili se na prodej lihovin, tabákových výrobků a jejich značení zejména v gastronomických zařízeních a večerkách.

Celníci v 17 provozovnách zjistili vážné nedostatky. Nejčastěji nebyli majitelé schopni předložit doklady prokazující řádné zdanění lihovin. V některých prodejnách byly skladovány a prodávány lihoviny ve skleněných lahvích o různém objemu opatřené kontrolními páskami jiného výrobce než, který byl uveden na etiketách. Jinde na hrdlech lahví chyběly povinné kontrolní pásky. Kontroloři provedli i několik orientačních zkoušek na přítomnost chloridů a denaturačních činidel s pozitivním výsledkem.

Celníci zajistili na severu Čech bezmála dva tisíce kusů lahví (979,38 litrů) alkoholických nápojů různých značek v hodnotě téměř 230 tisíc korun. Únik na spotřební dani přesahuje 101 tisíc korun. Zjištěné případy porušení předpisů budou nadále šetřeny.

V neposlední řadě přistihli celníci ve dvou provozovnách tři pracující cizince (VTN), kteří nedoložili na základě, jakého pracovněprávního vztahu vykovávali pracovní činnost.
  


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky