CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 02.08.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Celníci objevili u prodejce textilu pervitin

Případů nalezených drog na tržnicích a v kamenných provozovnách přibývá. Při prováděné kontrolní činnosti celníci kromě padělků a napodobenin nacházejí také omamné látky. Jedná se o jev, jehož četnost v poslední době narůstá. Kromě marihuany celníci stále častěji nacházejí i pervitin.
 
Poslední případ zaznamenala celní hlídka v minulém týdnu. Při kontrole obchodu s textilem v Hrádku nad Nisou označil služební pes Benji muže sedícího v zadní části prodejny. Celníci u něj v pravé kapse bundy nalezli sáček a v něm 26 gramů krystalické látky, pozitivně reagující na přítomnost methamphetaminu, tedy pervitinu.

Dvacetiletého mladíka včetně nalezené látky předali celníci pro věcnou nepříslušnost Policii ČR, jelikož se nejednalo o omamné látky zjištěné při přestupu hranice. Muž čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V polovině června se celníkům podařilo při běžné silniční kontrole u obce Lvová na Liberecku zadržet dealera drog, v jehož vozidle nalezli více než sto gramů pervitinu. Řidič je před zraky kontrolní hlídky ukrýval pod koberečky včetně větší finanční hotovosti.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky