CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 20.09.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Na Českolipsku kontrolovali celníci pracující cizince

Jedenáct nelegálně pracujících cizinců objevili včera českolipští celníci ve spolupráci s pracovníky úřadu práce a příslušníky inspektorátu cizinecké policie.

Při kontrole na úseku zaměstnávání cizinců, provedené na stavbě penzionu ve Starých Splavech odhalili kontroloři jednoho  Moldavana, tři Ukrajince a sedm Rumunů, kteří oblečeni v pracovních oděvech prováděli stavební práce. 

Kontrolovaní cizinci z postsovětských zemí nepředložili během kontroly platná pracovní povolení, zelenou či modrou kartu, ani doklad potvrzující legálnost pracovněprávního vztahu. Zaměstnavatel, kterým je moravská firma, nesplnil ani oznamovací povinnost informovat příslušný úřad práce o zaměstnávání osob z Evropské unie.

Celníci zjištění předají věcně a místně příslušnému úřadu práce jako podnět k zahájení správního řízení za účelem uložení sankce.

Od začátku roku provedli celníci v Libereckém kraji téměř padesát kontrol zaměřených na zaměstnávání cizinců, z nich 16 s pozitivním výsledkem. Odhalili 42 cizinců zaměstnaných v rozporu s právními předpisy. Devatenáct z nich (14x UA, 3x VN, 2x MD) vykonávalo pracovní činnost bez povolení k zaměstnání, u 23 cizinců z EU nesplnil zaměstnavatel oznamovací povinnost.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky