CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 25.11.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Řidič samé překvapení

Řidiče pod vlivem návykové látky, se zákazem řízení a pašovanými léky zadržela v posledních dnech mobilní hlídka libereckých celníků v katastru obce Hrádek nad Nisou. 
 
Když celníci vozidlo Alfa Romeo (RZ Středočeského kraje), které přijelo ze sousedního Polska, zastavili ke kontrole, byl řidič značně nervózní, postrádal doklady a jevil známky požití psychotropní látky. Jeho chování vzbudilo u hlídky podezření, že u sebe nebo ve vozidle ukrývá zboží uniklé celnímu dohledu. Při kontrole vozidla celníci skutečně odhalili v batohu, ležícím za sedadlem řidiče, 169 blistrů po 12 tabletách léku SUDAFED (celkem 2 028 ks tablet), který není registrovaný pro prodej v České republice. Dalších 163 blistrů, již vyloupaných, objevili v zavazadlovém prostoru. Uvedený lék obsahuje v každé tabletě 60 mg pseudoefedrinu, látky zneužívané k výrobě pervitinu, a tak je zřejmé, že přepravované množství tablet nemělo sloužit jako léčivo. V odkládací přihrádce byla nalezena i plynová pistole.

Sedmadvacetiletého řidiče z Českolipska čeká nejen trest za maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení vozidla pod vlivem návykové látky, ale v případě prokázání viny i trest odnětí svobody až na pět let za spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky