CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 18.08.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Služební pes celní správy vyhledal tablety

Více než čtyři tisíce tablet léku obsahujícího pseudoefedrin, který je zneužíván k výrobě pervitinu, odhalila v úterý mobilní hlídka celníků při běžné silniční kontrole.  
     
Na silnici I/10 u obce Harrachov si liberečtí celníci v podvečer vytipovali a následně zastavili ke kontrole osobní vozidlo zn. Citroen. Osádku tvořili dva muži z Plzeňska, kteří se vraceli z Polska. Kontrolujícímu příslušníkovi celní správy na dotaz, zda převážejí nějaké zboží, odpověděli krátce: „jen náhradní díly na osobní automobil.“

Nasazený služebním pes Benji, specialista na vyhledávání omamných a psychotropních látek, ale jevil značný zájem o sedadlo spolujezdce. Celníci pod ním následně objevili dvě igelitové koule omotané lepicí páskou. Po pečlivém rozbalení napočítali rovných 4 043 kusů vyloupaných tablet s označením Cirrus. V každé tabletě léku je obsaženo 120 mg pseudoefedrinu a ze zajištěného množství by bylo možné vyrobit přibližně 310 gramů pervitinu.    

Mužům ve věku 31 a 36 let, čelícím podezření ze spáchání trestného přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, teď hrozí trest odnětí svobody v délce od jednoho roku do pěti let. 

Severočeští celníci již zajistili od začátku roku téměř 30 tisíc tablet léků s pseudoefedrinem, který je zneužíván k výrobě pervitinu.

      


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky