CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ústí nad Labem 05.05.2011


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Ústí nad Labem

Výsledek akce s krycím názvem Kostel

„Severočeští“ celníci uzavřeli další případ. Při závěrečné fázi akce s krycím názvem KOSTEL zajistili na Lounsku podezřelého cizince a větší množství nezdaněných tabákových výrobků.

V úterý, se soudním příkazem v ruce, provedli celníci domovní prohlídku rodinného domu, jehož součástí je rovněž prodejna potravin a smíšeného zboží. Pátrači v prostorách domu nalezli ukryté tabákové výrobky, důležité  pro  trestní  řízení. V ložnici, ve sklepě  i  ve skladu  prodejny  odhalili  celkem 133 kartonů  resp. 26.600 kusů cigaret různých značek  (např. Classic, Viceroy)  a  511 kusů  balení  tabákových směsí zn. Golem a D1 o hmotnosti 81,43 kilogramů. Vše bez platných tabákových nálepek. Stát by jejich prodejem přišel na daních a dalších poplatcích o bezmála 240 tisíc korun.

Aktivity cizince sledovali celníci čtyři měsíce. Případ skladování a následného uvádění zboží bez nálepek k jeho označení pro daňové účely do oběhu pečlivě zdokumentovali a spolu s návrhem na zahájení trestního stíhání podezřelé osoby jej předají orgánům činným v trestním řízení.

Devětatřicetiletý muž čelí obvinění ze spáchání hned dvou přečinů: porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží a porušování práv k ochranné známce a jiným označením, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 


por. Jiří Nejedlý, DiS.
Tiskový mluvčí CŘ Ústí nad Labem
tel: +420 475 667 369
mobil: +420 731 421 645
fax: +420 475 667 310
e-mail: nejedly@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky