CZ EN Translate
Menu
  • Úvod
    • Tiskové zprávy
      • 2005
        • Doplňující informace k povinné inventarizaci lihu a následnému prodeji takto inventarizovaných zásob
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Praze 22.06.2005


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Generální ředitelství cel

Doplňující informace k povinné inventarizaci lihu a následnému prodeji takto inventarizovaných zásob

Celní správa registruje v posledních dnech v souvislosti s červencovou účinností zákona o povinném značení lihu dotazy, které se týkají způsobu povinného uvádění informace, že prodávaný alkohol, který není opatřen kontrolní páskou, pochází z inventarizovaných zásob.

Zákon o povinném značení lihu ukládá osobám, které na daňovém území České republiky prodávají a skladují líh ve spotřebitelském balení, povinnost provést inventarizaci zásob. Takto inventarizovaný neznačený líh lze počínaje 1.červencem 2005 prodávat pouze za předpokladu, že z dokladu o prodeji lihu je jednoznačně zřejmé, že se jedná o líh z inventarizovaných zásob.

Způsob, jakým bude informace na prodejním dokladu uvedena, není zákonem stanoven. Celní správa ČR doporučuje, aby prodejci zadali do elektronického systému zpracování prodejních dokladů následující informaci "Líh neznačený kontrolní páskou zakoupený na této prodejně pochází z inventarizovaných zásob", která by se automaticky tiskla na tyto prodejní doklady.

V případě, že nelze automaticky nastavit informaci o prodeji z inventarizovaných zásob do systému výdeje prodejních dokladů, doporučuje Celní správa ČR vyznačit tuto informaci například pomocí razítka, nebo jiným způsobem, z něhož ji bude možno zjistit..


Bc. Jiří Barták
tiskový mluvčí
tel.: 261331921
mobil: 602332791
e-mail: j.bartak@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky