CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad Praha Ruzyně
Aviatická 12/1048
160 08 Praha 6

V Praze 04.06.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad Praha Ruzyně

Ruzyňští celníci odhalili pašeráka hašiše

V úterý 2. 6. 2015 v odpoledních hodinách odhalili celníci na letišti Václava Havla v Praze Ruzyni zásilku hašiše. Drogu pašoval ve svých zavazadlech 45 - letý cizinec, který přicestoval na lince Dillí – Dubaj – Praha.

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Pašerákova zavazadlo nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo podezření na dvojitá dna látkového kufru a dvou sportovních batohů. Vlastní fyzickou kontrolou zavazadel za použití sondážní jehly byla zjištěna u všech tří zavazadel neznámá látka, která po provedení drogového testu NIKE pozitivně reagovala na hašiš.

S ohledem na způsob ukrytí bylo za použití mechanických prostředků zajištěno celkem 7 816 g drogy včetně obalového materiálu a přesné množství bude zjištěno dodatečnou komplexní expertízou. Zda byla droga určena pro tuzemský trh nebo měla pokračovat dále do zahraničí je předmětem dalšího šetření.

Cizinec byl předán Policii ČR s návrhem na sdělení obvinění pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

kpt. Ing. Šárka Miškovská
Tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně
tel: +420 261 331 035
mobil: +420 602 490 784
e-mail: s.miskovska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky