CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad Praha Ruzyně
Aviatická 12/1048
160 08 Praha 6

V Praze 06.01.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad Praha Ruzyně

Zavazadla plná neokolkovaných cigaret

Upozornění pro deklarantskou veřejnost - Koncem minulého týdne v odpoledních hodinách odhalili celníci na letišti Václava Havla v Praze Ruzyni v příručních zavazadlech velké množství kartonů cigaret, které dovážel 39 letý cizinec cestující na pravidelné lince Manila - Dubaj - Praha.

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Všechna pašerákova zavazadla nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo velké množství podlouhlých předmětů, které byly v útrobách tří látkových tašek, batohu a látkového kufru. Při vlastní fyzické kontrole zavazadel nalezli 189 kartonů cigaret značky LD, 42 kartónů cigaret značky P&S Red, 38 kartónů cigaret značky Pall Mall, 6 kartónů cigaret značky Winston a 5 kartónů cigaret značky Lucky Strike Original Red a 4 kartony cigaret značky Prince, které nebyly označeny českou tabákovou nálepkou.

Celkem bylo nalezeno 56 800 kusů cigaret. Únik na cle a daních, který teď budou celníci po muži vymáhat, vyčíslili na více než 215 tisíc korun. 

Cizinec byl předán Policii ČR s návrhem na sdělení obvinění pro podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné platby.     

Obdobný případ řešili celníci na Letišti Václava Havla loni v prosinci, kdy se 30 letý cizinec snažil provést 99 kartónů cigaret, které nebyly rovněž označeny českou tabákovou nálepkou.


kpt. Ing. Šárka Miškovská
Tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně
tel: +420 261 331 035
mobil: +420 602 490 784
e-mail: s.miskovska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky