CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad Praha Ruzyně
Aviatická 12/1048
160 08 Praha 6

V Praze 23.06.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad Praha Ruzyně

Ruzyňští celníci odhalili pašeráka hašiše

V úterý 20. 6. 2017 v odpoledních hodinách odhalili celníci na letišti Václava Havla v Praze Ruzyni zásilku hašiše. Drogu pašoval ve svém zavazadle 25 - letý cizinec, který přicestoval na lince Dillí –Dubaj – Praha.

Celníci objevili kontraband při běžné kontrole zavazadel cestujících. Pašerákova zavazadla nejprve podrobili kontrole rentgenem. Zájem celníků vzbudilo podezření na dvojité dno látkového kufru. Detekční zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivně reagovala na hašiš.

S ohledem na způsob ukrytí bylo za použití mechanických prostředků zajištěno celkem 6 750 g drogy včetně obalového materiálu a přesné množství bude zjištěno dodatečnou komplexní expertízou. Zda byla droga určena pro tuzemský trh nebo měla pokračovat dále do zahraničí je předmětem dalšího šetření.

Cizinec byl předán Národní protidrogové centrále Policie ČR k zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. 

 


kpt. Ing, Šárka Miškovská
Tisková mluvčí Celního úřadu Praha Ruzyně
tel: +420 261 331 084
mobil: +420 602 490 784
e-mail: s.miskovska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky