CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 20.06.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Další nelegální herna v metropoli ukončila svoji činnost

Od počátku roku 2017, kdy převzala celní správa dozorovou činnost nad nelegálním hazardem, zlikvidovali pražští celníci na území hlavního města 21 nelegálních heren. V souvislosti s tím zajistili více než 200 výherních hracích automatů, šest rulet, deset stolů pro živé hry a více než dva miliony korun v hotovosti.

Poslední razie pražských celníků proběhla minulou středu v Praze 9, přímo na libeňském nádraží. Celníci odtud odvezli sedm automatů, na které provozovatel neměl patřičné povolení od ministerstva financí, téměř 80 tisíc korun v hotovosti, klíče a čipové karty.

V mnoha případech se provozovatelé heren a kasin snaží obcházet zákon o hazardních hrách tím, že herny vystupují buď jako dobročinný spolek, tedy že případná prohra hráče slouží jako "příspěvek spolku", nebo jako hráčský klub, kde každý hráč má svou vlastní členskou legitimaci a je vlastně řádným členem hráčského klubu. Další častou fintou bývá, že několik automatů je provozováno legálně a další automaty, jimž povolení chybí, jsou ukryty třeba za plentou nebo tajnými dveřmi, kam se může dostat jen prověřená osoba. 

Za provozování nelegálního hazardu hrozí provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí výherních hracích zařízení, peněz a dalšího vybavení, které k nelegálnímu hazardu sloužilo.


por. Miroslav Pokštefl
zástupce tiskové mluvčí
Celní úřad pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 265
mobil: +420 724 496 298
fax: +420 261 334 303
e-mail: m.pokstefl@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky