CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 13.10.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Kontroly nelegálního hazardu jsou v metropoli v plném proudu

Od 1. ledna letošního roku, kdy vstoupil v platnost nový zákon o hazardu, vykonává celní správa dozorovou činnost nad tímto zákonem. O tom, že jsou pražští celníci v boji s nelegálním hazardem velice úspěšní, svědčí fakt, že od začátku roku provedli na území metropole 31 kontrol, zajistili 292 výherních hracích automatů, 11 stolů pro živé hry, šest rulet, tři kvízomaty, jeden slevostroj a zajistili více než 2.200.000,- korun v hotovosti. Zároveň z nelegálních provozoven odvezli veškeré věci a zařízení, které k provozování nelegálního hazardu sloužilo, např. čipové karty, klíče, žetony, dokumentaci a další.

Ve středu 20. září provedli pražští celníci kontrolu v provozovně v Praze 4 – Modřanech a vzhledem k tomu, že byla provozována „načerno", odvezli odtud dva výherní hrací přístroje, tři kvízomaty , jeden slevostroj a finanční hotovost 39.100,- korun.

V půlce tohoto týdne, ve středu 11. října, celníci opět vyrazili na kontrolu další herny, tentokrát se jednalo o hernu v Praze 5 – Smíchově. Herna byla opět bez patřičného povolení ministerstva financí a byla provozována pod záštitou občanského sdružení „Hrou proti stresu", kam mohli chodit pouze registrované osoby. Herní prostor byl za speciálními dveřmi na čipovou kartu. Z této herny celníci odvezli 12 automatů, finanční hotovost ve výši 41.200,- korun, klíče, žetony, dokumentaci a čipové karty.  

Fakt, že nelegální herny jsou provozovány pod záštitou nejrůznějších dobročinných spolků nebo se tváří jako hráčské kluby, rozhodně před celníky neobstojí. Není ani výjimkou, že se provozovatelé snaží o fintu, že automaty nebo rulety jsou v malých uzavřených prostorech, odkud je nelze vynést. V těchto případech, se kterým se již pražští celníci setkali, přichází na řadu bourání zdí a rozšiřování vstupu.

Podobné razie budou na území celého hlavního města intenzivně probíhat i nadále a provozovatelům hrozí za umožňování nelegální hry pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého vybavení a zařízení, které k nelegálnímu hazardu slouží.  


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky