CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 20.03.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Kontrola EET na další známé pražské tržnici

V souvislosti s dodržováním povinností prodejů, které pro ně vyplývají ze zákona o elektronické evidenci tržeb, si pražští celníci, tentokrát ve čtvrtek 15. března, vybrali ke své kontrole tržnici v Praze 7 – Holešovicích. Do celé akce bylo zapojeno 22 celníků a rovněž byl přítomen i psovod, se speciálně vycvičeným psem na obranu.

Celníci ten den provedli celkem 35 kontrol, z toho ve třech případech zjistili porušení zákona a to, že dva majitelé stánků neměli vyvěšeno informační oznámení v souladu se zákonem o EET a v jednom případě nebyla zaslána datová zpráva o evidované tržbě, nevystavena účtenka. Kontrolované osoby byly rovněž lustrovány v databázi celní správy, zda se nenachází v evidenci dlužníků, (buď za pokuty v dopravě, nebo za jiné další přestupky, které udělují jiné správní orgány), ve všech případech bylo vše v pořádku.  

Dále v jednom ze stánků celníci objevili 116 kusů zboží, jež bylo neoprávněně označeno logy renomovaných světových výrobců – Burberry, Lego, Frozen, Škoda a jednalo se o dětské stavebnice, modely aut, šátky, šály a panenky. Škoda majitelům ochranných známek by v tomto případě činila více než 800 tisíc korun. Kromě padělků celníci v tomto stánku zajistili 110 kusů krabiček tabáku do vodních dýmek, únik na spotřební dani by byl téměř 13 tisíc korun.


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky