CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 13.08.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Kontroly nelegálního hazardu v metropoli

Ve čtvrtek 9. srpna si pražští celníci vybrali ke své kontrole hernu v Praze 7 – Holešovicích a bylo vidět, že šli najisto. Provozovatel si totiž neopatřil příslušné povolení od ministerstva financí a tudíž o všech devět kvízomatů přišel. Jednalo se o kvízomaty typu Golden horse a Diascope. Kromě těchto kvízomatů, celníci z herny odvezli i veškeré zařízení, které k provozování nelegální hry sloužilo, klíče, žetony, čipové karty a finanční hotovost.

Dozorovou činnost nad oblastí nelegálního hazardu, celní správa vykonává od 1. ledna 2017. Bilance pražských celníků od začátku působení tohoto zákona hovoří zcela jasně v jejich prospěch, z metropole zmizelo více než 70 heren, zajištěno bylo 514 výherních hracích automatů včetně kvízomatů a slevostrojů, 10 rulet a 11 stolů pro živé hry a finanční hotovost více než tři miliony korun. Každému, kdo umožňuje provozování nelegálního hazardu, hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého herního zařízení, které k provozování nelegální hry slouží.

Nejrůznější finty, triky a ztěžování průběhu kontroly, tak s tím vším se rovněž pražští celníci velmi často setkávají. Automaty provozované skrytě, za dvojitou stěnou, za plentou, za zrcadlem, to je jen malý výčet toho, co je při jejich kontrolách potkává. Nebylo ani výjimkou, kdy rulety a automaty byly umístěny v malém, stísněném prostoru, odkud nešly vynést, potom přichází na řadu násilné rozšiřování vstupu a bourání zdí.

 

  


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky