CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 01.06.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražší celníci se zaměřili na kontroly veterinárního zboží

V průběhu tohoto týdne byli pražští celníci úspěšní při kontrolách dovozu veterinárního zboží. Při noční kontrolní akci z neděle na pondělí zastavili na příjezdové komunikaci D10 ve směru do Prahy kamion jedoucí z Polska, který vezl více než čtyři tuny kuřecího, hovězího a krůtího masa. Celníci zjistili, že přepravce předem neinformoval o tomto dovozu Státní veterinární správu a v průběhu celé kontroly bylo navíc zjištěno z karty řidiče, že nedodržel povinné odpočinky při řízení vozidla. Za tyto přestupky mu byla udělena kauce ve výši 30 tisíc korun.

Při další noční službě v úterý si celníci vytipovali nákladní vozidlo Scania srbské imatrikulace, který vezl z Polska do Prahy více než jeden milion kusů chlazených vajec. V průběhu kontroly vyšlo najevo, že nesouhlasí počet vajec řádně nahlášených k přepravě, že přepravce ohlásil dovoz pouze 210 tisíc kusů, další 940 340 kusů bylo přepravováno nelegálně. A rovněž třetí dovoz veterinárního zboží z Polska v tomto týdnu, nebyl nahlášen na Státní veterinární správu. Jednalo se o téměř devět tun kuřecího, krůtího a hovězího masa.

Pražští celníci se na podobné rizikové dovozy veterinárního zboží zaměřují poměrně pečlivě, čímž chrání tuzemský trh před nekvalitními nebo škodlivými potravinami.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky