CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 05.04.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Pražští celníci a celorepubliková kontrolní akce na hazard "STAR"

I pražští celníci se aktivně zapojili do celorepublikové akce celní správy zaměřené na kontrolu nelegálního hazardu s názvem "STAR", která se konala od 28. března do 2. dubna 2018. Na území hlavního města celníci provedli kontroly v 11 provozovnách, při kterých zajistili 22 kusů technických hracích zařízení typu "ISTARS", 15 kusů hracích zařízení typu "DIAMOND LEVEL" a jednu elektromechanickou ruletu. V souvislosti s provozováním nelegálních her dále zajistili finanční hotovost ve výši 60 tisíc korun, 60 EUR a 20 USD.

Boj s nelegálním hazardem má celní správa ve své kompetenci od 1. ledna loňského roku a právě pražští celníci si v tomto směru mohou právem připisovat velké úspěchy. Od začátku působení tohoto zákona jen na území metropole zlikvidovali 60 nelegálních heren, zajistili 447 výherních hracích automatů včetně kvízomatů a slevostrojů, deset rulet, 11 stolů pro živé hry a více než tři miliony korun v hotovosti.

Dále v březnu tohoto roku se pražským celníkům podařilo za pomoci zámečníků a právních zástupců společnosti, násilně otevřít některé automaty, které když byly při kontrolních akcích zabavovány, obsluha k nim odmítala vydat klíče. V současné době existuje ještě významná část automatů, které otevřeny nebyly, celníci budou u podobně nedobytných automatů dále takto pokračovat.  

Kontrolní činnost celníků bývá rovněž ze strany provozovatelů a obsluhy velice často ztěžována, provozovatelé dál používají nejrůznější finty a triky, jak se kontrolám vyhnout. Herny se velice často tváří jako obyčejné bary, nelegální automaty jsou provozovány skrytě, např. za tajnými dveřmi, za dvojitou stěnou, za plentou atd. 

Za provozování nelegální hry může být provozovatelům uložena pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého zařízení, které k nelegální hře slouží. Podobné kontrolní akce budou na území Prahy probíhat i nadále.


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky