CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 26.09.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Z městské části Prahy 5 zmizela nelegální herna

Minulý týden si pražští celníci vytipovali ke své kontrole hernu v Praze 5 – Smíchově a opět to byl dobrý tah. Nebyli zde totiž poprvé, již vloni v listopadu právě v této herně zajistili nelegálně provozované automaty a letos zde byli dokonce již dvakrát a vždy našli nelegálně provozované hrací stoje. Při této kontrole zde zajistili sedm klasických výherních hracích přístrojů, nulovací klíče, žetony a čipové karty. Provozovatel si ani po opětovných kontrolách neobstaral příslušné povolení od ministerstva financí.  

Dozorovou činnost nad oblastí nelegálního hazardu vykonává celní správa od 1. ledna 2017 a pražští celníci slaví v této oblasti nemalé úspěchy. Od začátku působení tohoto zákona zlikvidovali na území hlavního města více než 70 nelegálních heren, zajistili téměř 550 výherních hracích přístrojů včetně kvízomatů a slevostrojů, 11 stolů pro živé hry, deset rulet a to vše v celkové hodnotě převyšující pět set milionů korun a zajistili téměř tři a půl miliony korun v hotovosti.

Výjimkou nejsou ani výmluvy a nejrůznější finty a triky ze strany provozovatelů. Ti mnohdy tvrdí, že se vůbec o žádnou nelegální hernu nejedná, maskují svoji nelegální činnost pod hlavičkou různých dobročinných spolků a hráčských klubů. Anebo tvrdí, že kvízomaty a slevostroje jsou naprosto legální, vždyť se nejedná o žádnou hru, nýbrž o vědomostní kvíz, kde hráči zodpovídají kvízové otázky. Výmluv je mnoho, ovšem před celníky žádná neobstojí. Rovněž automaty provozované skrytě, za dvojitou stěnou, za zrcadlem, či v malém stísněném prostoru, odkud stroje nejdou vynést.

Za provozování nelegální hry hrozí provozovatelům pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého zařízení, které k ní slouží.

 

   

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky