CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 12.01.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Z Prahy 7 zmizela nelegální herna

Ve čtvrtek 11. ledna provedli pražští celníci kontrolní akci zaměřenou na provozování nelegálního hazardu. Ke své kontrole si vytipovali hernu v Praze 7 - Holešovicích a šli najisto. V herně se nacházelo sedm výherních hracích automatů, na které provozovatel neměl patřičné povolení od ministerstva financí. Navíc na všech automatech byly nalepeny nápisy iStar, což mělo budit dojem, že se vůbec nejedná o výherní stroje, nýbrž o vědomostní kvízy. Tato snaha zamaskovat svoji nelegální činnost však před celníky absolutně neobstála. Spolu s automaty celníci z herny odvezli 14 tisíc korun v hotovosti, klíče, žetony, čipové karty a další věci, které sloužily k nelegální hře.

S nejrůznějšími fintami ze strany provozovatelů se pražští celníci setkávají poměrně pravidelně, herny se v mnoha případech tváří jako hráčské kluby, kde každý hráč má svoji vlastní členskou legitimaci, anebo jsou herny vydávány za dobročinné spolky, kdy případná prohra hráče slouží jako tzv. „příspěvek spolku". Není ani výjimkou, že automaty jsou v hernách skryté, např. za tajnými dveřmi, které jsou na speciální čip nebo jsou za dvojitou stěnou, za plentou apod. Celníci se rovněž setkali s tím, že automaty byly umístěny v malé místnosti, odkud nešly vynést, v těchto případech pak přichází na řadu bourání zdí a rozšiřování vstupů.

Za umožňování nelegální hry hrozí provozovatelům pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí veškerého zařízení, které k nelegální hře slouží.

Celníci převzali dozorovou činnost nad nelegálním hazardem 1. ledna loňského roku a pražští celníci jsou v boji s nelegálním hazardem velice úspěšní. Od začátku působení tohoto zákona, uzavřeli na území hlavního města 43 nelegálních heren, zajistili 361 výherních hracích automatů, 11 stolů pro živé hry, osm rulet, 11 kvízomatů všech úrovní, dva slevostroje a více než dva a půl milionu korun v hotovosti.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky