CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 09.10.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Běžná celní kontrola na D1 a neuvěřitelné padělky

Celou řadu přestupků, padělky textilu a obuvi a nekolkované cigarety odhalili pražští celníci během kontrolní akce, která probíhala ve čtvrtek 8. října 2020. Akce byla zaměřená na pátraní po zboží uniklém celnímu dohledu a zároveň dodržování všech platných předpisů, které souvisí s dopravou.

Celníci si ke své kontrole vybrali stanoviště na dálnici D1 na benzinové čerpací stanici ve směru na Prahu. Během celého dne zkontrolovali desítky nákladních a osobních vozidel. U pěti osob bylo zjištěno, že se nachází v databázi celní správy v evidenci dlužníků, buď za pokuty v dopravě nebo za jiné další přestupky, které udělují jiné správní orgány. Na těchto nedoplatcích se podařilo celníkům vybrat během krátké doby 15 tisíc korun. Dva řidiči překročili stanovenou dobu řízení a ve dvou případech celníci zjistili, že řidiči nemají uhrazený časový poplatek, tzn. jedou bez platného dálničního kuponu, a v neposlední řadě objevili v jednom z kontrolovaných vozidel menší množství marihuany. 

Okolo poledne si celníci vytipovali ke kontrole dodávkové vozidlo Mercedes Sprinter s německou poznávací značkou. Osádku vozidla tvořily tři osoby bulharské národnosti. Českou republiku pouze projížděli, jeli z Bulharska do Německa. Kontrolou dodávky bylo zjištěno, že se uvnitř nachází více než 11 tisíc kusů cigaret bez platné tabákové nálepky (jednalo se o nejrůznější značky, např. The King, Marlboro, Davidoff, Rothmans a další) a zhruba stovka kusů padělaného textilu (teplákové soupravy, mikiny, trika) a obuvi. Padělání obuvi bylo natolik fušérské, že s obdobným způsobem se celníci při kontrolách dlouho nesetkali. Oblečení a obuv bylo nezákonně označeno logy Nike a Adidas. Padělaný textil, obuv a cigarety celníci zajistili a celý případ bude řešen ve správním řízení.     

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky