CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 23.10.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Další úspěšné záchyty drog

Celkem čtvrt kila sušiny konopí, injekční stříkačky a igelitové sáčky se stopovým množstvím metamfetaminu známého jako „pervitin" objevila tříčlenná hlídka pražských celníků z oddělení mobilního dohledu při své noční směně ze středy 21. října na čtvrtek 22. října.

 Celníci si vytipovali ke kontrole osobní automobil značky Toyota české imatrikulace (provozovala ho taxi služba). Ve vozidle se nacházely čtyři osoby. Řidič byl ukrajinské národnosti, tři pasažéři ve věku 24, 30 a 41 let pocházeli z Čech. Hlídka vyzvala řidiče, aby otevřel zavazadlový prostor a přistoupila ke kontrole vnitřních prostor vozidla, zjištění bylo negativní. Celníci dále přistoupili ke kontrole třech pasažérů a jejich zavazadel. V příručním zavazadle (batohu) jednoho z nich bylo objeveno několik injekčních stříkaček, igelitové sáčky se stopovým množstvím metamfetaminu známého jako „pervitin" a 155 gramů sušiny konopí. Na tuto osobu dále celníci zjistili, že je  vedena jako osoba v pátrání a je na ní vystaven příkaz k zatčení. Z důvodu bezpečnosti hlídky byla muži přiložena pouta. Dalších 90 gramů sušiny konopí bylo objeveno při kontrole druhé osoby.

Hlídka pražských celníků v naprosto identickém složení byla úspěšná i následující den, kdy opět vykonávala noční směnu. Kontrolou vytipovaného vozidla objevili, že ve dveřích řidiče v přihrádce byl obal od tabákových výrobků „Heets", ve kterém měl řidič 10 kusů tablet „extáze" s obsahem psychotropní látky MDMA.

Oba případy byly předány k dalšímu šetření Policii České republiky.

Jak dokládá i případ z minulého týdne, jsou pražští celníci při odhalování drog v posledních několika říjnových dnech velmi úspěšní.

https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-hlavni-mesto-prahu/tiskove-zpravy/2020/Stranky/drogy-na-dalnici-d1.aspx

 

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky