CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 04.03.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Moldavská dodávka plná alkoholu

Během noční směny z pondělí na úterý na začátku tohoto týdne, před Cholupickým tunelem ve směru na Plzeň, si pražští celníci vytipovali ke kontrole dodávkový vůz Mercedes Benz moldavské imatrikulace. Osádku vozidla tvořily dvě osoby, sedmadvacetiletý řidič moldavské národnosti, jež předložil ke kontrole rumunské doklady a jeho pětatřicetiletý spolujezdec.

Kontrolou vnitřního prostoru vozidla a zavazadel bylo zjištěno, že uvnitř se nachází 264 litrů bílého vína, 970 litrů červeného vína (jak v plastových, tak i skleněných lahvích) a 96 litrů lihovin (rovněž plastové a skleněné lahve) nejrůznějších značek (např. TEZAUR, DIVIN BARDAR, UNGHENI, OPEX, KVINT). Dodávkové vozidlo směřovalo z Moldávie do Irska, a kontrolované osoby neměly k přepravovanému nákladu žádné nabývací ani přepravní doklady a opakovaně uvedly, že veškeré přepravované výrobky jsou určeny lidem původem z Moldávie, jež pracují v Irsku. 

Kromě toho, že osoby porušily právní povinnost, tzn. že předmětné alkoholické nápoje přesahují povolené limitní množství, na čelním skle dodávkového vozidla rovněž chyběl platný dálniční kupon. Veškeré lihoviny byly zadrženy a případ bude dále šetřen ve správním řízení.

 

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky