CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 11.02.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Nejen na tržnici Sapa, na území metropole objeveny další dvě nelegální herny

​Po velké kontrolní akci zaměřené na nelegální hazard, která proběhla koncem ledna na tržnici Sapa v pražské Libuši, celníci v průběhu minulého týdne objevili na území metropole další dvě nelegální herny.

Při první kontrole v Praze 10 – Záběhlicích zajistili jeden kus výherního automatu, na které neměl provozovatel patřičné povolení a rovněž v provozovně zajistili i finanční hotovost ve výši necelých 18 tisíc korun. Zhruba o dva dny později byli úspěšní v nelegální herně v Praze 4 – Nuslích. Zde bylo objeveno osm kusů výherních hracích automatů, rovněž provozované „na černo" a byla zde zajištěna i poměrně vysoká finanční hotovost ve výši 126.300 korun.  Peníze byly objeveny jednak v trezoru, který měla obsluha v kanceláři, dále v trezoru umístěném za barem a rovněž se celníkům podařilo vyjmout peníze i ze zadržených automatů. Kromě nelegálních automatů celníci odvezli z provozoven i ostatní věci, které k provozování nelegální hry slouží (např. klíče a další).

Zadržené automaty byly přemístěny do celního skladu a oba případy byly předány do správního řízení, ve kterém hrozí provozovatelům nelegálních heren pokuta až do výše 50 milionů korun.


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky