CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 26.06.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Padělky lze zachytit nejen na tržnicích, jsou i v centru metropole

O tom, že padělané zboží není jen výsadou tržnic, se přesvědčili v tomto týdnu pražští celníci. Tentokrát se terčem jejich kontroly stal butik, který nabízel k prodeji zboží z druhé ruky, dalo by se říci tzv. luxusní second hand, nedaleko Staroměstského náměstí.

Celníci v obchodě zajistili deset kusů kabelek, tři páry sportovní obuvi a devět kusů oblečení (kožich, šaty, kožená bunda, tričko, mikina, kožený kabát). Nabízené zboží bylo neoprávněně označeno značkami Gucci, Burberry a Adidas. Hodnota zadrženého padělaného zboží, pokud by se vyjádřila v ceně originálních výrobků, by byla téměř jeden milion korun. Tuto skutečnost na místě potvrdil i zástupce držitele ochranných známek, který byl v obchodě po celou dobu kontroly přítomen. Provozovatelka butiku byla na místě poučena o zadržení zboží a souhlasila se zjednodušeným řízením, což v praxi znamená, že zboží bude se souhlasem majitele práv na její náklady zlikvidováno.  

Pražští celníci se s padělaným zbožím, konkrétně se jednalo o limitovanou edici sportovní obuvi Nike, setkali již v loňském roce. Cena jednoho páru obuvi se v tomto obchodě pohybovala okolo 40 tisíc korun. V luxusním obchodě v ulici Na Příkopě zadrželi 21 krabic obuvi, kde škoda majiteli ochranné známky by byla až 800 tisíc korun.

https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-hlavni-mesto-prahu/tiskove-zpravy/2019/Stranky/prazsti-celnici-zajistili-padelky-znackove-obuvi-v-luxusnim-obchode-v-centru-prahy.aspx

 

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky