CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro hlavní město Prahu
Washingtonova 7
113 54 Praha 1

V Praze 30.06.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro hlavní město Prahu

Padělky na Bleších trzích ve Vysočanech

Stovky kusů padělků oblečení a parfémů zajistili pražští celníci při kontrolní akci na Bleších trzích v ulici U Elektry.

V sobotu 27. června se vydali pražští celníci na kontrolu do ulice U Elektry v pražských Vysočanech, kde se každou sobotu a neděli již léta konají tradiční Bleší trhy. Na těchto trzích nebyli celníci na kontrole poprvé, již v minulosti tam několikrát objevili falzifikáty a nejinak tomu bylo i minulý víkend. Celníci byli rozděleni do skupin a na čtyřech místech v areálu trhů objevili padělky oblečení (trička, sportovní čepice, spodní prádlo, teplákové soupravy) a parfémů. Padělky byly neoprávněně označeny logy renomovaných luxusních módních značek, např. Gucci, Chanel, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Adidas, Calvin Klein, Lacoste a další. Hodnota zadržených falzifikátů, pokud by se vyjádřila v ceně originálních výrobků by byla téměř půl milionu korun.

Z důvodu zajištění bezpečnosti kontrolních hlídek, se sobotní akce účastnili i dva psovodi z Pardubického kraje, se svými čtyřnohými pomocníky, jež jsou speciálně vycvičeni na obranné práce.

 


nprap. Ivana Kurková
Tisková mluvčí CÚ pro hlavní město Prahu
tel: +420 261 334 264
mobil: +420 724 603 610
fax: +420 261 334 303
e-mail: i.kurkova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky